Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_002

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_002

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhearfad ar a ord nach bhféadfadh sé imtheacht nó go dtogróch sé féin e agus aon duine a shúidhfeadh ar a chathaoir nach bféadfadh sé imtheacht as go dtogróch sé féin é agus rud ar bith a chuirfeadh sé síos i na sparán nach bhféádfadh sé é fágáil no go dtogróch sé fein é. Chuaidh an gabha annsin agus bhí a mháthair agus a bhean aige agus dubhairt sé nach raibh siad acht sa mbealach air agus rug sé ar an mbeirt acha agus chuir sé isteac sa teinead iad agus se ag séideadh orra no go raibh siad doibhthe aige thóig sé aníos iad agus leag sé ar inniúin iad agus buail sé bhuail sé buille orra agus dimthigh piosaí de na cnámha fuid an chearta. Annsin tháinig an diabhal agus dubhairt sé leis an ngabha go dtiubhradh sé an oiread seo airgid dhó dá mbheadh sé réidh le teacht i n-aoinfheacht leis faoi cheann seacht mbliadna.
    Séamus Ó Gráinne