Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 10_013

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 10_013

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fado agus cuaidh sé amach a iascach. Bhí an lá baístigh, Túir duine abhí sa currach siad na d h-ainmneacha a bhí orra Tomháis Mac Bháin, Seán Domnaill. agus Micil Eamóin. Cuaidh siad amach go luath ar maidin. Bhí síota beag gaoithe ann acht go raibh an fhairrge cúin. Táinig ceo orra agus ní raibh fios acabh cá raibh siad ag dul. Táinig siad idtír igCiarruighe agus ceap na daoine ag baile gur amlaidh a báitheadh iad. Bhí siad ga caoineadh. Sa deire táinig an currach abaile ó Ciarruighe. Bhí siad go dona agus caillead duine aca.
    Seán Ó Congaile
    Ceathrú an Teampaill, Co. na Gaillimhe