Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_046

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_046

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean bean ar an Oileán fadó thagadh sean-fhear ag cuairt aice gach oidhche bíodh feasta mor acú Bá mór léis an bhean gach an-iosad an fear. Aon oidhche amháin ní raibh aon fheasta déanta aice. Tháinig an fear isteach "deir sé "Cá bhfuil an fheasta?"
    D'ith tú iomarcha aréir " adeir sí agus ní beórfad me feasta duith níos mó." Thosnuigh an beirt ag troid. Tháinig sgata mór sidhéoga isteach is buail siad buile ar an sean-bheain. Iompaí go leomán í. Annsin a bhí an obair. Rith an sean-fhear siar ins an seomra. Rud na sidheoga air agus tú siad le n-ith don leomhan í agus deir siad sin é do phaigh fá gur ith tú iomaraca ar an mbean bocht
    Pádraic Ó Chonghail