Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_035

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 09_035

Ar an leathanach seo

1. I bhfad ó choin ins an t-sean aimsear bhí fear ag teach anoir ó chúirt. Bhí sé máll go maith san oidhche. Níl raibh gealach na solas ann, agus bhí an oidhche cho dubh le puca. Ní raibh aon eagla air an bhfear, ní chuirfeadh rud ar bith faithchios air. Bhí sé ag teacht anoir agus bhíodh go chasáin roimhe ar an mbealach agus ba ngnáthach leis i gcomhnuidhe breatnú ionnta. An oidhche seo bhí sé ag teacht anoir, bhí an oidhche chomh chiúin is nach raibh le closaint acht ceól na sruítháin ag rith le fanaidh. Nuair a bhí an fear ag dul thar rodín beag, chonnaich sé rud éigin geal thios uaidh. Níl
    r-thainig aon eagla air. Sheas sé suas go feareamhail. Dubhair sé nach rachadh sé abhaile go