School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_018

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 08_018

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé ag dul siar an bóthar san oidhche. Bhí sé tamall maith siar an bóthair nuair a dairigh sé torainn mar bheadh duine ag deanamh cónra le haghaidh duine básaighthe. Chuaidh an fear abhaile agus dinnis sé an scéal tríd síos ag baile, agus bhí iongnadh mór ortha. An lá na dhiaidh sin fuair duine ar an mbaile ceadna bás. Cuireadh é mar a dheantar le cúile duine éile. Dhá lá na dhiadh sin chonnaic duine eile as an oileán an fear a fuair bás amuigh ar na creaga. Ach bhí cúile dhuine dá fheicheál ar an deire ag imteacht cúile áit.
    Mártín Ó Fáthartaigh
    Ceathrú an Teampaill, Co. na Gaillimhe