Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 07_041

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 07_041

Ar an leathanach seo

1. Bhí sean-fhear oidhche Shamhna amuigh ag crann na n-Ubial Séan Tom a b'aimn dó agus bhí sé na shuidhe ag an aill agus dairigh sé ceol taobh istigh san aill. Do bhreathnuigh sé isteach. Do chonnaic sé solas taobh istigh do bhuail eagla é. Do rith sé sios an bhuaile. Do chonnaic sé coinín agus maide na bhéal aige Do rith an coinín leis. Do chuaidh Séan Tom siar an bhearna. Chonnaic sé firín beag agus éadach gorm air. Do rith sé abhaile agus chuaidh sé a chodhladh. Nuair a bhí sé ag dul suas go seomra na leabthán do cuideadh an fhuinneog isteach san seomra aige.
    Seán Mac Donnchadha