Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 07_033

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 07_033

Ar an leathanach seo

1. Fado ó síon bhí fear i gconnmara agus mhairbh sé athair agus annsin bhí na gárdaí ar a thoir. Táinig sé isteach ins an oileán seo agus chaith sé tamall ann. Ar deire cuala na gárdaí go raibh ann agus tháinigeadar isteach. Ní raibh siad i bfad ann nuair a fuaireadar amach ce an teach a raibh se ann. Annsin aon maidin amáin cuaidh siad go dtí an teac sin. Annsin bhí sé féin agus fear an thighe ag eirigh. Dubairt na gárdaí deabhad déanamh agus a chur air. Cuir sé air eadach fear an tighe agus cuir feár an tighe air eadach an fhir eile. Bhí na gardai amuigh ar an stráid agus chuaidh fear an tige agus an fear eile amach ar an tráid agus rith siad leo sior an bóthar. Annsin rith na gárdaí na diaidh ach mar sin fein ní táinig siad suas leis an mbeirt fear.
    Anna Ní Fháthartaigh
    Ceathrú an Teampaill, Co. na Gaillimhe