Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 06_034

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 06_034

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó ag bhí sé pósta agus aon oidhche amain cuaidh sé síos ag an tráig mar ceap sé go mbead piosa adhmaid aige ag teacht anios dó, nó rud eigin eile. Bhí páiste aige agus nuair a chuaidh sé síos, thug sé a mach in einfheacht leis. Cuaid siad síos go dtí an gcalad mór agus sios go ceann gaimhne agus siar go dtí an "slip" nuair a biodar a dul soir cháill an mac a bhróg dubairt sé leis an atair fánach leis go mbead a bróg air. Deanfaidh sin" adeir an t-athair tá mé ag fanacht leat anois", agus bí sé ag imteact soir bhí sé ag ceapadh go mbead an mac in a diadh i gcomhnuidhe ach ní raibh. Nuair a bhí an fear thoir ag an slip seadh a connaich sé nach raibh a mach ineifeacht leis. Cás sé anois arís go mbeadh fíos aige cá raibh an mac ac ní bhfuair sé é. Chuaidh sé abaile agus é bronac go leor. Bhi sé ag ceapadh gurbh iad na sidoga a goid é.
    Sorcha Ní Chonghaile