School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_043

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_043

1. 24adh Deireadh Fóghmhair 1938
    Sgéal
    Bhí fear ag dul síos ag dtí "garradh na bpoll ins an oidhche. Nuair a bhí sé ag dul síos an sean teampall thaínig báistéach agus chuaidh sé suas faoí áill na sideog ar fasgad [?]. Ní rabh sé i bhfad ann nuair a chualad sé ceol amhac as an aill, agus thuit sé na codladh faoí an aill agus nuair a dhúisigh sé bhí sé istig ins an aill agus go leor daoine i naice leis. Dubhairt sé leis na daoine é leighint abháile agus níor leig. Bhí a mhuinntir da chuarthúg [?] agus níor bhfuair síad é. Bhí sé cuig lá ar iarrad nuair a tháinig sé abháile ins an oidhche agus fuair sé bás an oidhche sin.
    Micil Mac Donnchadha