School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_015

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 02_015

1. (continued from previous page)
    Luain. Tá daoine ann nach maith leo ann bhearna a leaghaint Dia Luain na Diardaoin. Níl sé ceart olann a baint de chaoirigh Diardaoin. Deirthear gur 'chuile seachtmhádh bliain a bhíonn DIardaoin dearg ann ar an 28adh lá fhicead de Mhí na Nodhlag. Ní bhíonn na daoine ag obair ar na laetheannta bhreach-shaoire a bhíonn ann. Bíonn na daoine ag dhéanamh "Amadán AIbreáin" do dhaoine ar an gcéad lá de Aibreán. Níl sé ceart pósadh a dhéanamh ar fead dhá lá dhéag na Nodhlag. Tá dhá lá áirithe ann i Mí Mheadhon-Foghmhair agus níl sé ceart capall ná asail a srathrú.
    Dara Ó Conghaile
  2. 11adh Aibreán 1938
    Éadaighe
    Níl acht aon táilliúir amháin ins an Oileán seo. Is ag baile a bhíonn sé ag obair. Ní théigheann sé go dtí aon teach eile ag obair mar tughann na daoine na h-éadaighe go dtí an teach aige,