Scoil: Inis Meáin (uimhir rolla 12339)

Inis Meáin, Co. na Gaillimhe
Proinsias Ó Dorchaidhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 02_007

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0002C, Leathanach 02_007

dúntar an poll air. Is le maide sáithte a sháithtear an síol.
    Cabhruíonn na comhursain le chéile ag cur na bhfataí. Fásann na fataí go maith ins an áit seo; Cuirtear leo go leor leasú. Nuair a bhíonn na fataí fásta glantar an salachar asta agus annsin nuair a bhíonn siad glanta lánuigheatar iad agus nuair a bheas siad lánuighthe déantar iad a Sprayáil i gcoinnibh an duibh. Tá go leor cineál fataí ann: - Champions, Aran Cairns, Epicures agus Banners. Is é le spáid a baintear na fataí ar dtús agus annsin nuair a bhias siad bainte cuirtear na fataí mhóra i bpoll ar an muirbheach agus cuirtear raithneach orra freisin.
    Dara Ó Conghaile
    Dara Ó Conghaile