Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 17_007

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 17_007

Ar an leathanach seo

1. Anois agus aris tagann lucht siubhail go dtí an baile. Ní hiad na daoine céadhna a thagadh i gcomhnaidhe ach fear amháin a bhíos ag díol neithí beaga mar bhioráin, snáithe, snáithidí agus cnaipí.
    Ní fios cérbh as don fear seo ach deirtear go raibh sé ina mhúinteoir sgoile tráth agus bhíodh sé ar meisge gach maidin agus caitheadh amach as a phost é. Ar chaoi ar bith is cosmhail go raibh post eigín aige mar tá sé léigheannta tuigsionach agus bíonn sé i gcomhnaidhe ag cur síos ar chúrsaí an t-saoghail Tá an-fhaithchíos air roimh mhadaidh, is dócha