Scoil: Carraig an Chabhaltaigh (C.)

Carraig an Chabhaltaigh, Co. an Chláir
Bríd, Bean Uí Chatháin

Ar an leathanach seo

1. Tháinig beirt spalpainí o Cíarraidhe go Ratúna fadó. Táinaig fear aca lá roimh an fear eile. Nuair a thánaigh an dara fhear labhair an cheud fhear marseo. Ce'n úair a thánaig tú anall. Arbhiu Amárach arsa an fear eile.
    Connus a bhfuil do mháthair is an mhuc arsa an cead fhear "O arsa fear eile tá an mhuc go maith ach cailleadh mo mháthair. An bhfuair sí an sagart arsa an ceud fhear. Ní bfuil bhfuair sí arsa duine eile, ach fuair sí rud do bearrha. Ceárd é sin aríu arsa ceud fear? Ó arsan duine eile Píobaire seinm dántíocht in giorreacht dhá pháirc ón dthig.
    Cathy Moloney