Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ag cloisint na cainnte sin do Sheán, ní chuirfead míle fear cosg le Seán acht dul ag lorg na hóíre leis an leipreacháin. Bhí go maith agus ní raibh go h-olc agus nuair a bhí a shúipéar ithte ag Seán, suas leis an cnuic, agus má chuaidh bhí an bualadh le cloisint. Lean sé den treó már tháinig na buillí agus thóg sé fé ndeara, go raibh sé ag tabhairt aghaid díreach ar crann mó uaigneach a bhí ag fás ann, agus bhuail sé isteach na aigne gur ann a bhí an leipreachán. Mar a cheap sé sin díéach mar a bhí, agus tháinig sé taobh thiar den duine bheag , agus ar seisean, "Dia dhuit mo dhuine "connus (?)
    Aodh Mac Cúirtín
    An Clochán Beag Thoir, Co. an Chláir