Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    chómh bocht sin acu. Ní raibh sa tsaoghal acu act gabhair a thug bainne dóibh, cúpla chearca agus gairdín. Bhí tigín cinn tuighe acha agus an deatach ag teacht amach le poll san díon. (?) amháin roimh dul a chodhladh dóíbh bhí an leanamha seó agus cainnt le hais na teineadh a bhí anois imtig (?) inghríosac agus íad ar chur síos an bochtanas an tsaoghail, dá mbualadh agus dá n-íarraidh ar Día an ratha do chuir chúcha. An trathnóna sin bhí Seán (sé sin ainm an fhir) ag teact abhaile tar éis an gabhair do chrúdh, bhí deifir (?) léis an bainne agus do stad sé go hobann agus chuir clúas air féin mar bhí an fothram le cloisint díreach mar a bheadh fear ag bualadh adhmad (?) no rud éígin mar sin. Tháínig ioghnadh (?) ar Seán agus da mbeadh sé ag chuimhneamh (?) go deó ní fheadfhadh sé (?) cé bhí ag obair an tam san den
    Aodh Mac Cúirtín
    An Clochán Beag Thoir, Co. an Chláir