Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Siobán ar seisean. Níorb fhada go dtáinig sé go tig eile gan aon fhuinneog ann. Chonnaic sé bean taobh amuig den dorais, agus birdeóg aicí. Bhí sí ag rith isteach agus amach an dorais agus an birdeóg na láimh aicí. Cad tá agat dá dhéanamh arsa Seán leí. Mhuise a ghrádh ar sise níl an ghrian ag teacht isteach san tigh dhom in aonchor agus táim ag iarracidh é thabhairt isteach." Ó sin rud amadach arsan fear, torm sluasad. (?) Fuair sé é agus do ghearr sé poll san bhfalla, annsan tháínig an ghrian isteach mór thicmheall an tíghe. Annsan d'imthig sé abhaile agus do mhaireadar go sona
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1245: Sunlight Carried in a Bag into the Windowless House