Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bualadh síos ar a cheann, agus í ag iarraidh poll do dhéanamh ann le mallat, agus is beag ná raibh an fear bocht marbh. "An bhfuil siosúr agat arsa Seán. "Tá arsan bhean, fuair sé é agus do ghearr sé poll ar bhárr an mhála, agus do chur sé síos ar a cheann é. Sin ceann amháin cómh h-olc le Siobhán ar seisean leis féin, agus d'imthig se leis. Tháinig sé go tig eile. Connaich sé bean ag bualadh bó agus gá iarraidh chur a-náirde sa tigh cun an féir a bhí ann a ithe. Stad annsan arsan fear, "An bhfuil speal agath. Fuair sé an speal agus do gearr sé síos an féar. Sin beirt bhan cómh h-olc le
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1245: Sunlight Carried in a Bag into the Windowless House