Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus cabáiste do bheith aici dhó nuair a thiocfadh sé abhaile um tráthnóna. Do geall sí go mbeadh agus annsan d'imthig sé leis. Bhí garradihe cabáiste taobh amuigh den tíghe agus dubhairt an bhean leí féin go mbeadh ceann cabáisde aici igcóir gach píosa feóla, agus do thóg sí na píosaí go léir amach agus d'fhág píosa síos san dtalamh in aice le gach ceann cabáisde. Bhí píosa ana mhór ann, agus d'imthig an bhean isteach igcóír sgian cun píosa do gearradh de. Nuair a tháínig sí amach bhí na píosaí go léír imthighthe ag madraí na gcomharsan. Ó bhó, bhó ar sise, cad a dhéanfadh mé in aonchor nuair a thiocfaid Seán abhaile. San
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1245: Sunlight Carried in a Bag into the Windowless House