Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

Ar an leathanach seo

1. Bhí lánamhain ann fadó darb ainm Seán agus Siobhán. Fear bocht do bhíodh igcomnuidhe ag obair ana cruaidh dob eadh Seán agus bean gan morán céille dob eadh Siobhán. Bhíodh muc leis an sagart paróiste ag dul mór thimcheall na háite agus cé go mbíodh gach aoinne ag tabhairt rud éigin le n-ithe dí, bhí sí an ramhar. An lá seo táinig sí go tig na beirte. Do rugadar uirthí agus do mharbhuigeadar í. Do gearradar na píosaí amach agus do chuireadar salainn ortha, agus chrocadar iad suas. Sar a chuaidh Seán go dtí a hoibre dubhairt sé le Siobán béile deas feóla
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1245: Sunlight Carried in a Bag into the Windowless House