Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an phuist atá i Dún Salach agus rud eile, tá fear deisighthe cnámh darbh ainm Tómhas de Burca na comhnuidhe i Dún Salach, Sráid na Cathrach agus slighe gairid cun dul go dtí a thíge iseadh Bothar Crocáin.
    Aith giorra cun dul go h-Inis Díomáin ón aith seo isead Bothar Mooghna. Téigeann daoine na háite seo an bóthar san ag dul cun na n-aonach a bhíonn in Inis Díomáin. Téigeann bóthar Currach isteach i mBothar Mooghna in-aice le hInis Díomáin. Tá na bóithre eile ag dul isteach go dtí tighthe nó cun na bportach. Táidh ag déanamh na mbothar san do dheisiú anois. Tá na bóithre san ins na paróistíbh mór thimcheall na háite seo, Sráid na Catrach, Éidneuch agus Inis Díomáin. Seo sgeal beag mar gheall ar crois bhothair atá inaiche
        1. infreastruchtúr poiblí
    Pádraig Ó hEagáin