Scoil: Ceathair Dhúin Iascaigh (B.)

An Chathair, Co. Thiobraid Árann

1. Dia im' chumdach
    Dia im' comhairleach
    Dia im' theagasg.
    Dia im sheoladh an bothar cun mo leasa,
    Ó a Dhia atá ináirde go h-árd ins na flaithear, Tá im chumadh gach lá ó bheith 'déanadh an pheacadh. Ámen
    Ó a Íosa a righ gheal is a banartla an uain, bí im thimcheall, bí im chuinnleacht, bí im aire gach uair. Osgail mo croidhe atá ma charraig le cruaidheacht agus díbir na smaointe malluighthe uaim. Ámen.
    Ó a Íosa a rígheal na daor sinn i sna sgar linn ar aon chor go tabhairfidh tú ár n-anam saor leat ó peacaí an t-saoghail seo mar a rinne tú leis na (an) (n)gaduidhe bhí sa crann ceurda, le Lazarus bhí san uaigh is ualach cré ain; ar (?) an mhnaoi bhí go leór blianta i pianta an t-saoghal seo, nuair do bhain sí le d' chuid éadaigh/ Thugh tú di na grásta is an t-slainte in éinfeacht is go mba h-é sin ár ndán le chéile
    M. Ó Dubhshláinghe
    Bean Uí Lúbaigh