Scoil: An Clochar, Cill Ruis

Cill Rois, Co. an Chláir
An tSr. Pól

Ar an leathanach seo

1. Nuair a cítear a lán faoileán ag eitilt os cionn na talmhan agus ag sgreagaóil bíonn fhios ag na daoine go bhfuil stoirm ag teacht mar bíonn eagla ar na faoileáin roimg an stoirm agus tagann siad isteach chun fothain d'fhághail.
  2. Tá sgéal annso mar gheall ar an bhfeirmeoir a chuir fear breige in-aice le crann na gcaor, chun na h-ein a choiméad ó'n gcaos [?] bhí ean glic ann agus nuair nach bhfeacha sá an fear bréige ag corruidhe bhí fhios aige cé'n sórt fear a bhí ann. Tháinig sé fein agus na h- ean eile agus dheineadar a neadracha ins na pócaí.