Scoil: Curratavy

Corr an tSamhaidh, Co. an Chabháin
E. Ó Gallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agús tálaimh; agús ín Íósa Criósta, á aon Mác-san, ár dTíghearna, á gabhádh o'n Spíorad Náomh; a rúgadh o'n Mhúire Óigh; a d'fúilinn pháis faoí Poínt Pioláid, a céusadh, fúair bhás, agús á h-iodhláchadh; á chúaidh síos go h-ífríonn, a d'éirigh án tréas lá ó mhárbh; á shúas ár néamh; atá ná súidh ár Déis Dé, án t-Atháir Úile-cúmhachtach; Eiséán (?) tíochfaidh lé bréitheamhnas á tabháirt, ár beo agús ár márbh. Creidhim íns án Spíorad Náomh, íns án Naomh Eáglais Cáthoilicigh, í gcómhaoin ná Náoimh; í máitheamhnois ná bpéachaidh; ín eiseirighe ná gcórp, agús íns án béatha súain. Amén.

Salve Regina
    Gó mbéannuighthear dúit, á báinrioghan beannúigh, á Máthair ná tróchaire, ár mílseacht, agús ár ndóthchas. Is órt-sa á sgáirteamúid, clánn bócht Éabha, ís cugát-sá á cúirimid n-ár ósnaí, ag tíonadh túisse agús brón ins án ngléann seo ná ndeor. Ar án adhbáir sin, á eadharíutheor, féách órainn lé do súile tróchaireach; agús núair á bhéas ár ndíbireacht ar an t-sáoghal seo criochnúigh; teis' ean dúinn tóradh béannuigh' dó bhrónn, Iósa, A Mhaighdhean Múire, cheannsa, craibhtheach, milis!

Offráil na Máidhné
    O, a Iosa! offráilim súas dúit, ás íocht Cróidhe ro-glán ná Maíghdhine Múire, agus már is míán lé do cróidhe naom-thá fhein mo smáointe, bríatraí, gnaomtaí, agús búaireadh h-úilich ar feadh an laé indiú.

Úrnúidh Gearr
    Á Iosa, a Mhúire, agus a Séosaimh, tóirbirim dáoibh mo croidhe agús mo' ánam. A Íosa, á Múire, agús á Séosamh, cúidigí liom ár úair mo bháis. Á Iosa, á Múire, agús á Seosáimhm, go sgároidh mé lé mo anal í síothchain líobh.
    Roise Ní Shamhrain
    Bríghid Ní Dólain