Scoil: Dalystown (uimhir rolla 15307)

Baile Uí Dhálaigh, Co. na hIarmhí
Kathleen Grehan

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    le dóghadh. Bhí sort coinnleóire acu - bun adhmaid agus bárr iarainn - agus ar an mbárr dhá bhois cun an coinneal a coinealt in a seasamh díreach. Tá na coinnleóir sin ins an ceantar seo fós agus tá ceann ag
    Seosamh Ó Craobhaighe
    Baile Dhálaigh
    An Muilleann Cearr.
  2. A story told by Mrs Fallon. She heard it fromn the lips of Michael Keena, Lough Ennel Mullingar. - long since dead.

Chuaidh sé amach ag iascaireacht ar Loc Ainnine agus thug sé "sgilléadh" leis cun a bád a thaosgadh. Pé ar bith ceard a bhí sé ag deánamh chaill sé an scilléadh agus chuaidh sé go h-íochtar na locha. Thum sé go tóin puill agus bhí a lán tighthe ann - sean Muileann Cearr - agus chuaidh sé isteach i g cheann achu agus bhí
    Mrs Fallon