Scoil: Dalystown (uimhir rolla 15307)

Baile Uí Dhálaigh, Co. na hIarmhí
Kathleen Grehan

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    iad in aon uaidh amháin agus tar éis tamaill tógadh a gcoirp agus cuireadh i Reiligh Laim Léire (Linn)

Marrig an t-ainm a bhí ar an bhfealtóir sin agus tá an gráin ar a ainm ó shoin i leith ins an an gcomarsansa seo. Deirtear gur fuí "M" amháin i náisiún amháin.
  2. Gheall Maolseachlainn de Thuirgéís go gcuireadh sé a inghin chuige in éinfeacht le chúig dhuine dhéag eile cailíní ar oileán Loch Ainninnem, agus bhí a-n áthas air. Fuair sé chúig dhuine dhéag é fhéin le a bheith i n-éinfeacht leis. Fuair Maolseachlainn chúig bhuachaill dhéag agus chuir sé éadach cailíní orra agus dubhairt sé leo dul isteach le n-inghean agus nuair a gheobhaidís an deis breith ar an gClaidhiré agus go mbeadh sé féin réidh le dul isteach agus cabhair a thabhairt dóibh.
    Thánaigeadar le chéile agus nuair a bhí an deis acu rugadar ar Tuirgéis agus a cuig dheag fhear