Scoil: Walterstown (uimhir rolla 10356)

Suíomh:
Walterstown, Co. na Mí
Múinteoir:
Proinseas, Bean Uí Cheallaigh
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0686, Leathanach 199

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0686, Leathanach 199

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Walterstown
  2. XML Leathanach 199
  3. XML “Care of the Feet”
  4. XML “Cures”
  5. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Get Brooklime and squeeze all the juice out of it when it is green. Drink this juice for Consumption.
    To eat Dandelion is the cure for Consumption too.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. cleachtas an leighis
        1. leigheas dúchasach (~11,815)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Alphonsus G. O' Kelly
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Monktown, Co. na Mí
    Faisnéiseoir
    Mary Collins
    Inscne
    Baineann
    Gairm bheatha
    Oibrí tí (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)
    Seoladh
    Walterstown, Co. na Mí
  2. The parts of the Churn are the Dash, the Skimmer, the Patties the Staves and the Hoops.
    The Skimmer is the thing that goes down on the handle to the lid.
    The Patties are the Little Patters or Spades.
    The Staves are the Wooden Boards on the churn and the Hoops keep them together.
    When Churning the first thing to do is to scald the Churn with boiling water or the butter will stick to the sides of the churn. Next scour it with salt
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.