Scoil: Lahinch (uimhir rolla 11591)

Suíomh:
An Leacht, Co. an Chláir
Múinteoir:
Dónall Ó Ríordáin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0621, Leathanach 369

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0621, Leathanach 369

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Lahinch
  2. XML Leathanach 369
  3. XML “How Stampy Is Made”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. How stampy is made
    Get a scutch of potatoes and wash them clean. Then scrape the skin with a knife. After this make a scraper. This is done by putting fifteen or more holes in a piece of tin.
    Place the scraper against a tub or something solid and rub each potato to it until you have theme made into soft mash.
    Add a little butter and salt also a little flour to make it stick. After this place the stampy on a griddle and let it bake for twenty minutes. Serve while hot with butter and tea or hot milk.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. táirgí
      1. táirgí bia (~3,601)
        1. arán (~2,063)
    Teanga
    Béarla
    Faisnéiseoir
    Mrs Mc Namara
    Inscne
    Baineann
    Aois
    60
    Seoladh
    Tulaigh Gharbháin Thiar, Co. an Chláir