Scoil: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (uimhir rolla 16359)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
An tSiúr Teresita

Seana -Cheardanna.
    Fadó deineadh coinnlí as snáh -chádáis agus cuireadh isteach i cumaim práis iad.Annsan do cuireadh geir isteach ins an chumaim agus do cuireadh an cumann ins an uisce ar feadh leath-uair agus nuair a thógadaar amach iad bhí coinnlí déanta.Muinntír Uí nagle a dheineadh iad agus do dhíol gach coinneal ar luach pingin go leith.
    Bhí feaar in Inis Diomáin dar b'ainm Pádraig Mathghamhna agus do deineadh sé lín -éadeach.Sar s dheineadar an lin bhí agus bogdeal cuireadh le chéile agus sin e a dheineadh an lín.Annsando deineadh léine as an lín agus tugtar bogdheal léine ortha mar bhí siad ró -chruaidh.
    Máire Ní Lochlainn
    Tomás Ó Carraig