Scoil: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (uimhir rolla 16359)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
An tSiúr Teresita

Ar an leathanach seo

1. Fadó do cheapadh daoinego raibh ór fághtha ináit amuigh fé'n dtuaith i Deer park ,Woodmount ,Ennistymon agus an duine go raibh taidhbhreamh aige air trí oidhche in dhiaidh a chéile go bhfuigheadh sé é .
    Lá amháin chuaidh fear ó Inis Díomáin go dtí an áit.Thaidhbhrigh sé trí oidhche in ndiaidh a chéile go raibh ór fághtha san áit agus go raibh trí tairngí san áit mar chomhartha.
    Chuaidh an fear agus cúpla duine eile go dtí an áit ,Thosnuigheadar ar lorg an óir.Taréis tamaill thángadar go cloch mór "Tá sé againn"ars an faear .Tháinig capall gan aon cheann air anuas .Thuit beirt fhear agus rith an fear eile abhaile leis an ór.Ar an slighe dó abhaile d'fhéach sé mór thimcheall agus d'imthigh an t-ór.Cúpla mí tar éis sin fuair an fear bás.Nuair a tháinig na fir eile abhaile bhíodar ag innnsint an sgéil don fhear.
    Eibhlín Ní Chonmara
    Seán Ní Chonmara