Scoil: Furglan, Inistíomáin (uimhir rolla 11813)

Forghleann, Co. an Chláir
Seán Mac Daibhid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mbosca an uair seo agus cuir sí an t-ór síos uirthi. Nuair abhí an coileach imthighthe leis an mbosca cuaidh sí suas agus d’aimsig sí an slaitín draoidheachta agus d’imthigh sí amach agus do lean sí an coileach agus do coimeád sí radharc air i gcoinnuidhe agus tháinig sí suas leis nuair a bhí sé ag caitheamh an bosca tríd an doras. Nuair a bhí sé sin déanta aige tharraing sí amach an slaitín draoidheachta agus bhuail sé bhuille de as an gcoileach agus dhein sí coileac coitceann mar aon coileach dhé. Tá sé ag imtheacht ó shoin ar fud na coille agus ní feidir leis duine do dhéanamh de féin níos mó.
    Chuaidh sí isteach annsan agus do mhian sí féin agus a máthair agus a beirt deirbhfeár ar feadh mórán bliadhain ‘na dhiad sin agus níor tháinig tuilleadh trioblóid ortha go dtí lá a mbás.
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    AT0431: The House in the Wood