Scoil: Cathair Seircín, Inis Tíomáin (uimhir rolla 5186)

Cathair Seircín, Co. an Chláir

1. (gan teideal)

Bhí buachaill agus máthair ina gcónaí i dtigh beag bhíodar ana bhocht lá amháin dúbhairt Seán le na mháthair go raghadh sé ag lorg a shathrú. Bhí a mháthair ag gol.

373
    Bhí buachaill agus máthair ina gcónaí i dtigh beag bhíodar ana bhocht lá amháin dúbhairt Seán le na mháthair go raghadh sé ag lorg a shathrú. Bhí a mháthair ag gol dubhairt Seán na bead sé ibhfad amuig,Dimtig Seán agus chasadh air tarbh mór "Mor a duit a Seain a dubhairt an tarbh "Mora is Muire duit a dubhairt Sean "Cá bhfuil tú ag dul "a dúirt an tarbh ".Tá mé ag dul ag lorg mo fhortún ".Raghad mise leat "a dubhairt "Siubhal leat a dubhairt Seán .D'imthigeadar leo annsan agus casadh reithé leis ".Tá mé ag dul ag lorg mo fhortún "Mor a duit a dubhairt an reiithe". "Mora is Muire duit arsa Seáin"Cá bhfuil tú ag dul a dubhairt an réithe ."Tá mé ag dul ag lorg mo fhortún ".An leig fea mise ".D'imthigeadar leo annsan agus casadh pochan
    leis."Mor a duit a Seain a dubhairt an pochan "Mora is Muire duit a dubhairt an pocán.Mora is Muire duit arsa Seáin"Ca bhfuil tú ag dul a Seáin"a dubhairt an pocán ."Tá mé ag dul ag lorg mo fhortún"Leig fea mise leat a dubhairt an pochan .Siubhal leat a dubhairt Seán.Dimithigeadar leo annsan agus casadh madra mor leis ."Mor a duit a Seain a dubhairt an madra .Mora is Muire duit a dubhairt Seán "Ca bhfuil tú ag dul a dubhairt an madra."Ca bhfuil tú ag dul.Tá mé ag dul ag lorg mo fhortún.An leig fea mise a dubhairt an madra "Siubhal leat a dubhairt Seán.
    D'imthigeadar leo annsan agus casadh leo cat ."Mor a duit a Seain a dubhairt an cat "Mora is Muire duit arsa Seán "Ca bhfuil tú ag dul a dubhairt an cat .Tá mé ag dul ag lorg fhortún"An leig fea mise leat a dubhairt an cat ."Siubhal leat a dubhairt Seáin.D'imthigeadar leo annsan casadh coileac leis ."Mor a duit a Seain
    AT0130: The Animals in Night Quarters
    Tréasa Ní Chonmara