Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    get killed before returning to the castle again. It was Maire Rua who showed the people round the neighbourhood how to make things out of concrete and it is said that she has her concrete chair hidden some place round the castle.
  2. (gan teideal)

Pósann daoine mór timcheall na háite seo ins an Inid, agus amannta ar lá fhéile Phádraig nuair a bhíonn siad deidheannach ag sochrú na cleamaire.

Pósann daoine mór timcheall na h-áite seo ins an Inid, agus amannta ar lá Fhéile Padraig nuair a bhíonn siad deidheannach ag sochrú na cleamaise. Deirtear nach ceart duine a phosadh ar lá Nodlag. Tá lá ins gach seachtmhain den bliain leis an ainm "The Cross Day of the Year". Tugtar an ainm sin de'n ceathramhad lá tar éis lá Nodlag. Imbliadhna do thuit lá Nodlag ar Dia Sathairn, Bé Dia Céadaoin an ceathramhadh lá tar éis lá Nodlag. Sin é an "Cross Day" igcóir na bliana seó. Buel ní ceart aon obair tabhachtach a déanamh ar aon Céadaoin ins an mbliain. Mór timcheall na h-áite ní phósann daoine ar an "Cross Day" den bhliain.
    Fadó do posadh na daoine ar a ceathramhadh a clog ins an tráthnóna ag an seipéal. Do Posadh na "Runaways" ar a dó déag