Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

lar an droichid .Stop Páidhruig le sgannraidh .Is beag n ar thuit sé .Stop an duine mar an céadna.Thosaigh Pádhruig ag rith ,cé nach raibh a fhios aige cá raibh sé ag dul mar bhí a súile dúnta le faitchíos aige .Nuair a d'oscail sé arís iad bhí bhí sé thar an droichid ach bhí an duine faidh céadna uaidh.
    Rith pádruig aris no go dtáinig sé a bhaile féin.Ní raibh radharc ar bith le fágháil ar an duine .Dinnis Páid an sgeul dá athair agus dubhairt seiseann gur naomh Flannán a chonnaic sé mar is é naomh Flannán a chuir an droichid ann.Rugadh agus thógadh Padraig Seóighe i Cill an t-Sáile Cill -Chiaran Cárna.
  2. Pisreoga
    5.Cuireann daoine ubh in uisge agus cuir i gchas gur dthuit sé go dtí thoin 1.an bhaisin bead an duine sín posta róime an ceadh oidhche Samhna eilé.
    2.Má cuir aon duine lithir sa post an oidhche sin geobhfadh sé ceann eile tar dhá la.
    3.An oidhche sin má tagann aon duine isteach idir a h-ocht a clog agus a deich geobhfadh se basa roime an ceadh oidhche.
    Pádraig Ó Maolchaoine