Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

6 Pisreóga -Béireann na daóine gúr cheárt coínneal a lasádh amhác go déireadh oídhce Samhna .ma dheíneann tú é sin deírtear nách mbeádh aón gálar ins an teách sin i ghceann na bliána sin.Ní cheárt dúith aon uísghe a thógánth a tobar an oidché sin tár éis dúl faoí dén gréin.Má glánann tú d'aghaidh nó do lámha in úisge an óidhche sin ní chéárt duíth an uísghe san a caitheamh amách go dtí an mháidhin.Má theígheann tú amách go dtí an dóras an oídhce sin agus fanámhaint ann go dtí a deich a clógh chifeádh tú rúd éigin i do bhrionglóodh an oidhche sin.
    Seán Ó Maolchaoine
    Fireann
  2. Sgéal .Fádhó bhí feár in a chó mhnaidheí lióscioth agus an oidche seó dúbhairth sé go racáadh se amách go dthí an teach a bhí in aiche léis.Oidche Samna a bhí ann agus bhí se ana dhórchada .Nuáir a bhí sé amúigh ar an mbóthar do sheá rúdh éighin ar a ghuáileann agus ní ráibh fíós aíge cádh a bhí ann.Tháinig faithcíos an domháin air rith sé go dthí an teách.Nuáir a bhí sé ag dhúl istéách dórad an thige chúala sé a coilleách féin ag glaódhach.Dinnis sé a sghéál do muíntir a tíghe .Bhí sean fhéar