Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

Ar an leathanach seo

1. 10 Bhí nós ag na sean daoine fadó agus dá mbá rud é gur nighe cailín a gúna agus dá bhfágfadh sí an chul cathair in aice na teine go meadhon oidhce an chéad fear a thiocfadh chuin é do iompo,sin é an fear a phosfadh sí.
    11.Dá ma rud e gur bhain tú an croiceann de ubhall gan é a bhrísead agus é a caitheamh thar do ghuaileann clé trí uaire indiaidh a chéile thiocfadh ainm an cailín a bheadh posta leat ar an gcraiceann.
    Mícheál Ó Ceallaigh
    Fireann
  2. Lionann daoine a mbéil le ponáirí agus uisge .Téigheann siad ó dhoras go doras ag éisteacht ag poll na h-eócrach.An chéad ainm a Chloiseann siad sin é an t-ainm a bheidh ar a gcéile.
    13.Teigheann duine amach aguspíochann sé ribh as an eorna ,dá mbeadh ocht gráinne ann pósfar é i ocht mbliadhna.