School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

1. (continued from previous page)
    agus céann eíle ag sheasham ighcóir búachaill eigín. Má fhanánn síad lé ceilé ag roshtáil posfár iad amh eígin ach má leimeánn céann amhain on gcéann eíle ní posfár iadh.
    Cúirtéar trí plátaí ar an mbórdh céann amáin lé faínne. Iárrtár ar gach duíne púicín a cúr aír feín. Má cúireann tú do láimh ins an uíshce rachaidh tú tár sháile, má cúiréann tú dó láim ins an cré géobfhaidh tú báis agús má cúireann tú do laím ár an fhainné pósfaidhtú róim an céad oidhche eíle
  2. Gheibheann siád eóchair báisin de úisge agus luád. Teiteánn siád an luad. Nuair a bhiónn an luád 'na lacht chuireánn síad an luád té tré poll eóchrac in úisge nuair a thuiteánn an luad ar an uisge tagann rudaí deása ina' an uisge.