Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

cuaidh sé go dtí an tobar oídhce amháin dfhág sé séan cóta agus hata ar bhar an tobair .Annsin do chúir sé sean slúasaid agus cré isteach ann chun a teasbhaint gur túit isteach air.Do chuaid sé ibhfolach in ait gar don tobar.Bhi radharc aige ón áit ar an tobar .Lá ar na barach cheap a bhean go raibh sé caillte sá poll.
    Diarr sí ar na comhursan an cré a togaint anios as an poll.Thosaigh siad ag obair agus lean siad ag obair go dtainig an uisce isteach orthu.Ní fuáir siad é.Chuaidh siad abhaile .Ar na mbealach abhaile casad an fear ortha.Dubhairt sé go raibh sé ana buidheach doibh .Bhí fearg ar na comhursan.Ach dubhairt sé nár iarr sé orthu in aonchor.Fuair mé an sgeal seo om'athair.
  2. 6
    Sgéal Grinn.
    Do bhí tailliúr ann agus bhí sé ag feachaint amach i gcóir job agus ni raibh sé in ann aon ceann a fagháil.
    Chuaidh sé go Cill Caoidhe agus ní raibh sé in ann aon job a fhagháil .Do thosuigh sé ag siubhal go Sraid na Cathrach .Dubhairt sé dá go mbeadh sé ann sar a mbeadh daoine ina gcodladh.
    Pádraig Ó Loingsigh
    Máirtín Mac an Bhaird