Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

an faoileachi bhfolach.
    Nach ann do bhí an ruaille -buaille i faithche na scoile.Bhi na gasúir go léir ar meisge.Ba deireadh an lae é gur chaith an maighistearás na gasúr a scaoileadh abhaile.Beigin dos na gardí dul abhaile gan leann na bairille agus ni bhréag a rádh go raibh siad eoiligneach go leor. Sin mar atá an sgeul igConnamara .Is dócha gur nach bhfuil sé fíor ,ach is maith le muinntear Connamara a bheith ag magad faoin na gardai nuair a bhionn siad ag coraidheacht an poitín.
  2. Do casadh Padraig ó Éirinn le Pádraig ó Sasna lá amhain .Dubhairt Páid ó Sasna go raibh na Sasanaig i bhfad níos cliste na na gardil fadó mar do leagadh sean caisleán i sasana agus fuaireadar a lán sreanganna ionnta.Arsa Pádraig ó Éirinn do leagad sean caisleain in Éirinn le deideannaighe agus ni fuarad an
    Mícheál Ó Loinsigh
    Bean Uí Laoghaire