Scoil: Gortown, Cill Seanaigh (uimhir rolla 14238)

Baile Mhic Cráibhín, Co. an Chláir
M. Mac an Airchinnigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    once of Edward O'Brien of the Inchiquin clan. He was married to Mary Mc Mahon, who was commonly known as Máire Rúad.
    Ireland, owes much of its fame to these ancient castles and the romantic legends connected with them, and so this castle of Leminagh ranks amongst the most famous of them.
  2. Cath Leacht Uí Conchubhair 1566 A.D.
    Cómhnuighim i bparóiste Cill Seannaigh agus cúpla míle óm áit cómnuithe tá leacht Uí Concubhair suidte .baile an-dheas cois fairrge iseadh é agus gach aon samhradh tagann cúirtreóirí ann ócéin is ó cómhgarar mhaithe le na sláinte.Throideadah cath fíocmhar i gcómharsanacht an sráid-bhaile sa bhlían 1566 AD.idir Taoisigh Tuaisceart an Chláir agus Taoisigh Deisceart an chondae céadna.
    Dob'iad na páirtí bhí ann ná na brianaigh agus na Mac Loclann.Bhi an búaidh ag na Bríanaigh .Dógadh an baile seo in aimsear na "Dubhcrónaigh"ach anois ta na Tíghte Ósta agus Tighthe loistínií éirighthe chun talamh arís.