Scoil: Gortown, Cill Seanaigh (uimhir rolla 14238)

Baile Mhic Cráibhín, Co. an Chláir
M. Mac an Airchinnigh

Poil-na Gollum
    Taistil agus deire fúair sé a atair. Nuair a chonnaich seisean a mhach thánaigh a cíall tar-ais dó agus chúaidh sé abhaile agus geallaim duit nár chuir Sean fada isteach ar na daoine maithe as sin amach.
    Ainm: Maire Ní Breathnach
    Seoladh: Bealach, Innisdíomáin, Co. an Cláir
    Ranng: A hocht
    Dáta: 24ad lá Eanair 1938
    Mo athair a innis an sgéal dom
    Aois: Seascadh is cuig bliadhna is eadh é.
  2. Sgéal Sí
    Bhí fear i mbaile fearainn úáir agus deirtí go mbíodh sé le na sídheóga .La amháin tháinig cara dó ar cúairt chun an tíghe -se agus níor scaradar le chéile go dtí a dó dhéág .Chuaidh fear an tighe giota de'n bhóthar leis mar bhí sé ana déideanach.Núair d'fhág sé slán leis an gcarad d'imthigh sé isteach treasna na páirce chun géarr slighe do dhéanamh dó féin.