Scoil: Cill Seanaigh (C.), Inis (uimhir rolla 10518)

Cill Seanaigh, Co. an Chláir
Bríd, Bean Mhic Consaidín

Ar an leathanach seo

1. Lá amháin bhí Donncadh ó Rian ag baint móna i bportach sa pharóiste seo. Fuair sé coiléir óir agus ní raibh fios aige nuair a fuair sé an coiléir cad a bhí aige. D'fhág sé ar an bportach é cupla lá. Bhí ag cainnt le ná dhaoine muinntearda. Dubhairt sé go raibh sé sa portach lá agus fuair sé rud éigin agus caith sé uaidh é" Téir go tapaidh agus tabhair abhaile léis é." arsa duine acha. Do cuaidh sé go dtí an portach agus fuair sé an coiléir. Bhí sé glan léis an bfearthain. Tug sé go dtí a dhaoine muinnteardha é agis cuireadar go dtí an tighearna talmhan é agus bhí sé naoí mbhliana gan aon chíos d'iarraidh air.
    Máire A. de Léir
    Seán de Léir