Scoil: Cill Seanaigh (C.), Inis (uimhir rolla 10518)

Cill Seanaigh, Co. an Chláir
Bríd, Bean Mhic Consaidín

Ar an leathanach seo

1. Brigid Ní Dothadé a chuireas sloinncis ré ar comraic dúinn féin ós léithí féin an oidhche anocht Brigid Ní Dothad díon Inghean Aodha Ó Thúrafhinn Fiachra MhicCaisg Mhic Cormaic Mhic Chairt Mhic Chaoin - gach oidche dá gcuimhnighimíd ar shloinne Brighte gan dearmhad ní gontar sinn ní bádhtar sinn, ní fágtar sinn ar dearmhad. Ní dhógann teine na grian soluis sinn, ní mhúcann uisce ná sáile sinn is linn féin buadh gach báire ó anocht go bliadhain ó anoch agus anocht féin. (Trí uaire Oidhche Bhrighdhe 0 gach [?] leis An Phaidir, G ailte an Aingil, Cré na nAsbal)
    Ellie Lysaght
    Patrick Doolan