Scoil: Dubhlinn (B.), Inis (uimhir rolla 4870)

Dúlainn, Co. an Chláir
Tadhg Ó Seasnáin

Ar an leathanach seo

1. Bhi fear ag teacht abhaile oidhche o Inisdiomain agus bhí sé ag teacht anois an bhothar ag an dha uair deag a clog san oidhche agus thainig fear agus capaill agus (trucall) trucall aige suas leis agus comhra istig san trucall aige.
    "Suas isteach" arsan fear, thainig eagla ar an bhfear nuair connaic sé an comhra ac mar sin féin shiudh sé isteach.
    Bhiodar ag imtheact leo go dtainig siad go barr a' Churraigh agus bhí lios istig san bpairc ann.
    Siubal leat istecht arsa'n fear ta socraid annso" Isteac leo dos na daoine maithe bhi ana oidhche aca ag ithe is ag ol; agus bhi ceoil breag aca ann leis.
    Cé bhí marbh ac athair crionna an fhir a bhi curtha sa saoghal seo cead blian roimhe sin agus bí uaigneas mor air nuair d'airigh sé é, nar ba fear breag é mar é féin.