Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    léim sé síos, agus d'óladar a ndothain an nsan niorbh fhéidir leo teacht suas. Do chuimhnigh an sionnach ar chleas agus dubhairt sé leis an gabhar. "Chuir suas do dhá chóís ar thaobh an choréil agus raghfad suas ar do dhrom, agus suas go dtí do cheann, agus léimfad suas annsan, agus núair a béid mé thuas, bhearfad ar d'adharca agus tairneóhad tusa suas, arsa an madhra ruadh. Do dhéin an ghabhar amhlaidh, agus do chuiadh an madra ruadh suas. D'iarr an gabhar air a ndeanfac sé an rud a dhubhairt sé, agus seo an freagra a thug an sionnach do, "sar a raghfair isteach in aon áit arís, chuimhnigh ar an slighe a thiocfair amach, agus sar a chuaidh msie isteach, do ceapas ar seift cun teacht amach, agus fán mar atá tú anois, agus d'imthigh an madra ruadh, agus b'éígean don gabhar fanamhaint istigh ins an gcoréil.

o Mháirtín Ó Leaferté,
    Boulamáscán