Scoil: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus dubhairt sé nuair a bhead an coinnéal chaithte go leigfeadh (?) sé é isteach. Do chuir sé Sheanín ar fud an domhain agus leanntáir ag lasadh aige, agus tá sé fós ann agus beadh go deo.

ó Shéan Ó Cudathaigh
    Buaile Dubh
  2. Bhí beirt fhear ag siubhail na sráide lá. Do bhí súile cama ag ceann acu, agus do bhúaileadar igcoinnibh a cheile. "Cad na thaobh ná feúcann tú roimhe" arsa fear na súl gcam leis an bhefar eile. "Ní headh" arsan bhfear eile. "acht cad na thaoibh ná dteigheann tusa an slighe atá tú ag feuchant.

Bhí Seán agus Tomás ag dul treasna abhann lá. Bhí eagla ar Thomás go mbáidhfí é, agus dubhairt sé "Tá Dia maith, "tá arsa Seán, agus níl an diabhal ró olc uaireannta. Tadg a dhá thaobh do b'ead Seán.