Scoil: Scoil na mBráthar

Tiobraid Árann, Co. Thiobraid Árann
An Br. C.B. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Deireann daoine airithe gur thóghanns (?) na daoine fé'n dtuaith uibheacht ón dtalamh in-ionad prátaí, agus deireann cuid eile dá raghad tú go dtí tigh gach cion lá sa t-seachtain ach amhain Dia h-Aoine go mbeadh mí-adh ort. Dá mba rud é go bhfácadh tú (-) ar an mbothar le gruaig dearg agus tú ag dul go dtí an aonach gur ceart duit dul abaile arís mar do beadh mí-ádh ort go dtí lá deire an t-Saoghal. Dá ragadh tú fé dréimre go mbeadh tú beag go d tí lá deire an t-Saogail. Cuireann na feirmeóirí uisce coisreachta ar an bhfeirm cúpla uair sa bhliadhain. Deireann na seandaoine gan leigeant (?) do bhuachaillí beith amuigh go déanach.