Scoil: Scoil na mBráthar

Tiobraid Árann, Co. Thiobraid Árann
An Br. C.B. Ó Cuinn

Ar an leathanach seo

1. Ag na h-aidmhidhthe fein bíonn nós na h-óige laeith beith ag sughradh. Nuair a bhionn na paistaí ag sughradh, maireann siad i saoghal na samhlúideta (?). Ins gach ceanntar bionn difiríocht ins na cluichthí a mbionn acu. Annso ag na cailíní bionn síad ag imirt le liathróíde agus ag leigaint ortha go mbíónn siad in-a maistraisí agus ní deineann siad dearmhad ar an mbata (?). Cleithe eile a mbíonn acu na Pice, se sin deineann siad sé cearnóga ar an dtalamh annsan geibheann siad cloch beag agus buailann siad í len a gcois ó cearnóg na teigeann an cloch ar an líne ins na cearnóga bionn (?) ag an cailín eile tosnú.
    Bionn difiriocht ins na cluichthí a mbionn ag na buachaillí. Ins an t-Earracht bionn caseal (?) acu agus timhonann (?) siad i le le losg (?)
    Liam Ó Dighe
    Mon Árd