Scoil: Áth Dúna, Gleann an Phréacháin, Mainistir Fhearmuighe (uimhir rolla 12542)

Páirc an tSimné, Co. Chorcaí
Seán Ó Duinnshléibhe

1. Sgéilín.
    Oí cearc ann fado agus ni raib puinn de'n radaire aici. Ní stadad sí o maidin goh-oidce ac ag scríobad ag cuardac bíd bí ceare eile san ocrainn ceadna cearc go raib cosa cama míne geala aici. Nár mair leí rad do goriugad na do sarlrugad. Nuair a nocrad an cearc dall graínne nó prabr do piocad cearc na gcg mín suad rad, 7 o fread st rad.
    Sin mar ará an cine Daona Daoine Dalla ag seríobad do daoinif glioca.
    Micheál Céitinn
  2. Scéilín Eile uaidh
    Bí fear in aice na Snadma Fadó agus iárla go raib cúig púnr aige. Ní Feadar ar seisean, craca deanfad bean o'Fargail do Seán nó a sal mair laídir do ceannac. Tá aimsir na bpráraí cúgainn.
  3. Agus Ceann eile
    Bí garraide cabáisre ag Lánaman, bparáirsre na Tuare. Ní raib an fear ró-críocnamail do réir deallram y d'fiafruig comursa de'n mnaoí
    "Cronnus bí an cabáisre aici"
    "Níl séro-mair" air sise"
    "Cad cá air arsan bean eile"
    Is aimlaid marará an scal aran gcabísre sin" ar sise, d'faig Seán fe" Dia e" & loiadar araon earora é"