Scoil: Dún-dá-radharc (uimhir rolla 15009)

Dún Dea-radhairc, Co. Chorcaí
Siobhán, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Níl fios agam an raibh na h-aontaige san áit chéadna fadó agus mar atá síad anois. B'féidir go mbídís fé bhun cnuic nú le h-ais teampaill nú caisleáin nú rátha ach bíonn síad san áit chéadna anois ar aon chuma.
    Téigheann ceannuigtheoírí ó thigh go tigh ag ceannach stuic agus cuireann síad marchanna ar na cinn a cheannuighid
    Nuair a bhí an cogadh ann fadó níor bh'féidir leo aon aonach do bheith aca ins na bailte móra ac tugaidís na beithidhigh go chrois-bhóthar annsa agus annsúd. Bíonn páirc speisialta i Masseytown mar a mbíonn an t-aonach. Bíonn sé annsan nú ar an sráid gach re mí
    Díoltar paidhch ar gach beithidheach ag ceann gach bóthair ag dul isteach go dtí an baile mór. Fir a bhíonn ag obair do Chomairle an baile mhóir a bhailigheann an paidhch.
    Díoltar dhá pingin ar bhanbhaí agus tistúin ar mhuca reamhra agus réal nú schilling ar na ba. Usáidtear an t-airgead san cun sráideanna an bhaile mhóir do choimeád glan
    Tugtar airgead cun ratha do'n
        1. trádáil