Scoil: Dún-dá-radharc (uimhir rolla 15009)

Dún Dea-radhairc, Co. Chorcaí
Siobhán, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Naomh Fionnbarra 'na chómhnuidhe i nGugán chuaidh sé ar cuairt go dtí a dhearbhráthair a bhí na chómhnuidhe i mbun sléibe éigin i gCiarraighe.
    Nuair a bhí sé ag teacht abhaile bhí sluagh mór daoine ag siubhal na dhiaidh. Nuair a bhíodar ag dul tré chasán an t-sléibhe bhí na daoine ag siubhal i ndiaidh a chéile. Nuair a bhíodar nach mór abhaile do thug sé fé ndeara ná raibh a leabhar aige. Do stadadar. Do chuireadar an focal ó dhuine go duine acha ach ní raibh aon tuairisch acha air. Cuireadh an leabhar isteach na laimh sar a bhí sé abhaile.
    Hannraoi Ó Buachalla
    Ráth Luíoch Theas, Co. Chorcaí